Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Beekwerkplaats: Waterschap Hunze Beekwerkplaats Drentsche Aa: Van landschapsvisie naar uitvoeringen Aa’s en Staatsbosbeheer: Drentsche Aa Van landschapsvisie naar uitvoering

Terug
Locatie
Contactpersoon

Waterschap Hunze en Aa’s, Staatsbosbeheer, RCE, STOWA

Doelgroep
Datum
22-11-2017 tot --

Voor het stroomgebied van de Drentsche Aa is veel landschappelijke en historische kennis beschikbaar. Onlangs is mede op basis daarvan de nieuwe landschapsvisie vastgesteld, waarin de ruimtelijke keuzes voor het stroomgebied op hoofdlijnen zijn vastgelegd. Daarin zijn ook keuzes gemaakt rond beekherstel en erfgoed: waar is ruimte voor landbouw, waar ontwikkelen we natuur, en waar heeft het waardevolle cultuurlandschap voorrang?

Nu komt het op uitvoering aan. Vanuit de PAS en de KRW liggen er forse opgaven. Hoe vertaal je de hoofdkeuzes uit de landschapsvisie naar de uitvoering en het beheer van een concreet project? Om daar ervaring mee op te doen, hebben Staatsbosbeheer, Waterschap Hunze en Aa’s en de provincie Drenthe drie pilotbeken aangewezen, die als voorbeeld voor andere uitvoeringsprojecten kunnen dienen. Eén daarvan is het Anloërdiepje. Hier staan beekherstel en het historische beeklandschap voorop. De beekwerkplaats Beekherstel en Erfgoed is een van de stapstenen in de uitwerking van de pilot Anloërdiepje.

Heeft u interesse? Laat het ons weten.